LIDT OM MIG
Jeg er uddannet folkeskolelærer og har mit værksted som et udsøgt ”helle” , hvor tid og sted ophæves. Jeg har altid været optaget af form og farve og finder afløb for kreative ideer mens jeg står og arbejder med ler og glasur. Jeg holder meget af min hverdag, og har måske der igennem fundet vej til min interesse for at skabe noget, som på én gang er hverdagsagtigt i sin brug og samtidig helt specielt og unikt i sin form og sit udtryk.  Det er frydefuldt at kunne tilføre de daglige rutiner en æstetisk dimension. At kunne glædes hver dag over den kop du drikker af hver dag. Det er jeg optaget af! At glædes over at en brugsting både kan være funktionel, smuk, sjov og personlig. 

EN KOP HAR PERSONLIGHED
Jeg morer mig ved at gøre hver kop helt speciel i sit udtryk. Jeg kan lide at den er lidt skæv og fordrejet måske som modvægt til vores tids meget smarte og stilrene design, som jeg synes godt kan blive  lidt upersonligt og køligt i sin ”lækkerhed”. Jeg fabulerer eksempelvis over: Den vilde lidt skødesløse kop med glasur som et abstrakt maleri.

Den hyggelige sommerhus/bedstemors blomstrede kop Den etnisk-inspirerede kop der enten er lidt naiv i sit motiv eller hvor der er leget med mexicansk/afrikansk ornametik. 

AT PAKKE EN OVN
At pakke en ovn med 30 kopper der alle er blevet glaseret, ridset og dekoreret helt på deres egen måde… og så gå et par dage og afvente resultatet for denne brænding….ja det kan sammenlignes med spændingen hos et barn op til juleaften.

   Birgittes unika keramik
| Sitemap |